Eigen werk

Installaties
Tijdens mijn opleiding aan de Vrije Academie Kennemerland Haarlem (1999-2004) ben ik naast schilderen begonnen met het maken van installaties. Middels deze vorm voel ik me vrijer in het werken met thema’s die mij persoonlijk raken. Deze manier van werken nodigt uit om samen te werken met verschillende kunstdisciplines en kunstenaars (fotografie, film etc.).

De thema’s waar ik graag mee werk zijn menselijk en politiek getint. Hiermee wil ik de communicatie met de kijker aangaan. Zo ontstaan er vaak mooie gesprekken of discussies. Als dit lukt is mijn doel bereikt en is het kunstwerk voor mij geslaagd.

Ruimtelijk werk
Keramiek
Klei is voor mij een geliefd materiaal; het maken van potvormen, schalen en objecten is een grote liefde en nog lang niet genoeg uitgediept. Het gebruik en ontdekken van glazuur en het rakustoken en stoken in de pit is steeds weer een uitdaging. Daarnaast is boetseren een manier om te zoeken naar nieuwe vormen.

Textiel
Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door het gebruik van textiele materialen. Als kind zag ik zowel mijn moeder als mijn oma handwerken en kleding maken. En nu raak ik geïnspireerd door stoffen en mooie wolproducten. Dit wordt versterkt door de woningstoffeerderij van mijn man. Dagelijks kom ik in aanraking met gordijnen en andere producten.

Textiel gebruik ik veel in mijn installaties en ik maak er ook graag beelden van. Dit combineer ik vervolgens weer met andere materialen zoals gips, hout en klei.

Schilderen en tekenen

Met schilderen en tekenen is de ontwikkeling in creatief bezig zijn begonnen. Als kind was ik eindeloos met kleurpotloden en stiften bezig en later als jongvolwassene begon ik met mijn eerste lessen tekenen en schilderen van Ed Vijsma. Jarenlang heb ik cursussen gevolgd bij meerdere instellingen en mij ontwikkelt op verschillende gebieden, zoals druktechnieken. Schilderen en tekenen doe ik voornamelijk naast het werken met textiel en klei omdat ik werken met kleur mij zoveel voldoening geeft.